Skip to main content
Image
Interview med Carlos Zeca fra FCK. Foto: Samy Khabthani
FCK-profil:

Rejser gør os stærkere som hold

For F.C. Københavns midtbaneprofil og anfører, Carlos Zeca, giver holdets rejser spillerne tid til at styrke de personlige relationer og skabe det sammenhold, der giver gode resultater på banen.

Tillid og sammenhold er nøglen til succes

31-årige Carlos Zeca kom i 2017 til F.C. København og blev allerede året efter holdets anfører. En rolle, der i høj grad handler om at være kulturbærer og rollemodel. Ikke mindst uden for banen.

”Jeg skal inspirere på banen og være bindeled mellem træneren og holdet, men mere end noget andet, skal jeg være der for spillerne. De skal føle, at de altid kan komme til mig og tale om alt, også om de ting, der ikke har noget med fodbold at gøre. Det kræver tillid," forklarer Zeca.

Rejser styrker fællesskabet

"Holdet bliver kun stærkere, des mere tid vi er sammen. Og når vi holder sammen og passer på hinanden, så er der ingen grænser for, hvad vi kan opnå."

Carlos Zeca, anfører i FCK

Et godt arbejdsmiljø er en sikker investering

Tillid og et robust sammenhold kræver tid sammen. Især uden for banen, fortæller Zeca.

”Derfor er vores udlandsrejser også gode for os, fordi vi har mere tid sammen. Ikke mindst på flyet og på hotellet. Vi ser film og hører musik. Og vi snakker sammen om løst og fast. Vores fodboldkampe og privatliv. Det bringer os tættere sammen, og giver os mulighed for at forstå hinanden bedre – og når man gør det, så tror jeg også, at man går lidt længere for hinanden, kommer hinanden mere i møde og hjælper hinanden mere, når der er behov. Det tror jeg gælder i alle slags job,” siger Zeca og understreger, at der altid går en lige linje mellem et godt arbejdsmiljø, holdånd og præstationerne på banen.

Image
Carlos Zeca og Ståle Solbakken, FCK

Rutineret anfører

Carlos Zeca ved, hvad han taler om. Da den 31-årige portugisiskfødte græker kom til F.C. København, var det nemlig også fra en rolle som anfører i den græske storklub Panathinaikos, hvor han havde spillet siden 2011.

F.C. Københavns cheftræner, Ståle Solbakken, har ved flere lejligheder beskrevet Carlos Zeca som en energisk og dygtig pasningsspiller, der formår at holde sit hold til ilden med kampgejst og taktisk forståelse.

Det gode miljø styrker præstationen

Alligevel kom det lidt bag på Zeca, at han så hurtigt skulle overtage anførerbindet i den danske mesterklub, som han nu har forlænget kontrakt med frem til sommeren 2023.

”Jeg tænkte ikke, at det ville gå så stærkt, men jeg er selvfølgelig meget stolt over det. At være anfører er et rigtig stort ansvar i en vinderklub som FCK, men jeg føler også, at jeg er rustet til det og har et godt miljø omkring mig, som kan hjælpe mig til at blive endnu stærkere i rollen,” afslutter Zeca, der også fortæller, at han er faldet rigtig godt til i hovedstadsklubben.

Image
Carlos Zeca som anfører for FCK. Foto: Samy Khabthani

Vi hjælper FCK til succes

Nyhavn Erhvervs- og Grupperejser er officiel rejsepartner for F.C. København og arrangerer de fulde rejse-programmer for såvel fodboldholdet som klubbens partnere i forbindelse med udekampe i Europa.

I 2019/2020-sæsonen deltager F.C. København i UEFA Europa League, og Nyhavn Erhvervs- og Grupperejser har indtil videre stået for klubbens rejser til Letland, Wales, Serbien, Ukraine og Schweiz.

Vil du vide mere om samarbejdet?

Image
Nyhavn Erhvervs- og Grupperejser er rejsearrangør for F.C. København

Sådan skaber vi rejser for F.C. København

Nyhavn Erhvervs- og Grupperejser er officiel rejsepartner for F.C. København. Ida Løfberg fortæller her om samarbejdet fra de spæde forberedelser til afvikling af rejserne ved FCKs kampe i Europa.