Skip to main content
Image
Her trækkes hundeslæden gennem smukt snelandskab på Svalbard
Kultur & Natur

Oplev Svalbard med hundeslæder

At køre hundeslæde på Svalbard er en af de største oplevelser, I kan få sommer og vinter. Og modsat slædehundene på f.eks. Grønland, er Svalbards hunde meget sociale, så I selv kan være med til at klargøre hundene og slæden.

 • Image
  Hundeslæde på Svalbard i Norge
 • Image
  Kør hundeslæde på Svalbard på jeres erhvervs- eller grupperejse
 • Image
  Kør hundeslæde på Svalbard, foto af Marcela Cardenas, www.nordnorge.com
 • Image
  Sneræv på Svalbard, foto af Marcela Cardenas, www.nordnorge.com

Alt om hundeslædekørsel på Svalbard

Der er noget helt særligt over at køre ud i Svalbards rå, arktiske natur på hundeslæde. En aktivitet, hvor alle kan være med uanset sæson. I vintermånederne kører I afsted på den tykke, hvide sne gennem dale omgivet af høje bjerge og ud på åbne vidder med mulighed for at se sneræve og isbjørne. Om sommeren forvandles landskabet fra hvidt til grønt, og hundeslæderne får hjul på.

Mød Svalbards slædehunde

Det er ikke ualmindeligt, at slædehundene på Svalbard er sociale og vant til andre mennesker. Modsat Grønlands slædehunde, der udelukkende betragtes som arbejdsdyr. Vores samarbejdspartner på Svalbard er 50 % dansk ejet og har mere end 250 slædehunde, som I kan tage på udflugt med i Bolterdalen og Adventdalen 10 km. fra Longyearbyen. 

Har I lyst, er I med til at klargøre hundene og slæden, før det er tid til afgang. Hundene spændes for i en lige linje, og I kan helt unikt få lov til at prøve kræfter som hundeførere undervejs.

Hvordan vil I bruge dagen?

Hundene pruster fornøjede, mens de traver afsted til hundeførerens ordre. Vælg mellem et par timer på hundeslæde eller en hel dag med pauser til teambuilding, faglige indlæg eller bare flere naturoplevelser. I kan eksempelvis gøre stop ved en af de lokale hytter på fjeldet eller stå af slæden for at opleve en af dalens isgrotter indefra. Den rolige, arktiske luft gør, at isen vokser i næsten magiske farver og former.

Hundeslædeturen foregår i små grupper på max 8 gæster pr. guide, så alle får den ultimative, personlige og mest sikre oplevelse. Er I mere end 8 i gruppen, tager I blot afsted i flere hold.

 • Image
  I sommermånederne på Svalbard hvor sneen er mindre sættes der hjul på hundeslæderne
 • Image
  Hundeslæde om sommeren på Svalbard, foto af Jarle Roessland, Visit Svalbard
 • Image
  Longyearbyen på Svalbard i Norge
Image
Teamet hos Nyhavn Erhvervs- og Grupperejser

Kontakt os for et skræddersyet tilbud

Ring til vores projektledere for mere inspiration. Alle erhvervs-, grupperejser og arrangementer skræddersyes efter jeres mål og ønsker.

Telefon: 33 18 84 50