Skip to main content
Image
Toscana byder på unikke indkvarteringsmuligheder - kontakt Nyhavn Erhvervs- og Grupperejser
Hoteller

Historisk møde i Toscana

Forunderlige landskaber. En lille toscansk landsby. 23 små bed & breakfasts. Og 2 danske ildsjæle. Det er fundamentet for unikke ledelsesmøder i middelalderbyen Monticchiello.

Unik indkvartering i middelalderbyen Monticchiello

 • Image
  Oplev smukke Toscana med Nyhavn Erhverv- og Grupperejser
 • Image
  Monticchiello i Toscana byder på unikke indkvarteringsmuligheder - kontakt Nyhavn Erhvervs- og Grupperejser
 • Image
  Toscana byder på unikke indkvarteringsmuligheder - kontakt Nyhavn Erhvervs- og Grupperejser

”Hvis ledelsen af en virksomhed vil tænke ud af boksen, må de ind bag Monticchiellos tykke mure”, fortæller en tidligere rejsespecialist fra Nyhavn Rejser, der sammen med sin mand har udlevet mange danskeres drøm om et toscansk middelalderhus.

Valget faldt på et hus i den historiske landsby Monticchiello i den smukke dal Val d’Orcia. En landsby med i dag kun 135 sjæle, som har fundet en vej ind i fremtiden i et helt særligt fællesskab.

Landsbyens beboere er gået sammen om forsamlingshus og mødelokaler i de gamle kornkamre og et fælles teaterprojekt suppleret af 23 smukke bed & breakfasts.

Fokuserede møder 

Når I ankommer, bliver I budt velkommen over et glas vin, hvor I hører om byen, området og byens historie. Herefter er I klar til spændende oplevelser og fokuserede møder.

Inde bag de tykke bymure er der nemlig småt med mobildækning. Mødedeltagerne kan derfor tale og lytte uden de vanlige afbrydelser. Skulle der blive brug for WiFi eller anden internetadgang, er byen selvfølgelig på dette punkt ikke tilbage i tiden. Ligesom mødefaciliteterne er up-to-date. At mødet så holdes i et af de gamle kornkamre, er bare en af de mange charmerende detaljer.   

Unik indkvartering

Monticchiello har ikke store kongreshoteller. I er i en anden verden. Til gengæld har Monticchiello de 23 Bed & Breakfasts indrettet i de gamle middelalderhuse. Her skal I bo.

Da de færreste ønsker at dele dobbeltseng med sin kollega, indkvarteres I hvert sit sted i den lille by. Nogle vil have et smukt værelse med udsigt over dalen. Andre et helt hus. Og så videre. Alle Bed & Breakfasts er renoverede med privat bad og toilet, selvfølgelig. Og alle har Toscanas særlige charme.

Hvornår har I sidst været på ledelsesseminar, hvor I havde lyst til at gå på opdagelse i hinandens værelser? At få besøg og selv komme på visit. Der bliver en masse at tale om ved morgenmaden, hvor alle samles på en af byens restauranter, Osteria la Porta, der er omtalt i Michelin-guiden, og som har en terrasse med magisk udsigt over Val d’Orcia.

De bølgende landskaber kan drage øjet i timevis. Små olivenlunde, skulpturelle skel af cypresser og fine huse bryder landskabet og fortæller på deres egen smukke måde om det daglige liv og arbejdet for smør på brødet. Og alt imens forkæler solen regionen og dens gæster. Hvis man får postkort fra Toscana, er der en temmelig god chance for at motivet er taget i Val d’Orcia.

Møder og frokoster i kornkamrene

Fra morgenmaden går I til byens øvre kornkammer, hvor der er gjort klar til jeres møde. Med mindre dagen byder på en af de mange udflugter, der frister i lokalområdet.

Frokosten indtages i det nedre kornkammer lige neden for kirkepladsen. Byens borgere indrettede kornkammeret som forsamlingshus, da herremanden solgte stedet til byen.

Aftensmaden kan indtages på Osterie la Porta, på en af byens 2 andre restauranter eller på udvalgte restauranter i området. Tal med Nyhavn Rejser Grups & Incentives om særlige gourmetoplevelser og eventyr i området.

Monticchiellos historie

Monticchiello er en velbevaret middelalderby med huse, bymure, slot og borganlæg. Her er potterne med blomster op ad trapperne. De brostensbelagte stejle gader. Kirkepladsen. Og alt det andet, som er med til at skabe den toscanske stemning.

De lokale fortæller, at endnu i 1960’erne kørte oksekærrer op gennem byporten til Il Castello med fæsteafgift til herremanden. Dengang var byen som resten af det smukke Val d’Orcia et fattigt område, men sådan har det ikke altid været. I det 13. århundrede var byen velstående, hvilket den store kirke vidner om.

Kigger man tilbage på byens historie, er det dog krigshandlinger, belejringer og andre mindre misundelsesværdige oplevelser, som borgerne har måttet stå igennem. Byen har ligget nemlig strategisk vigtigt i magtkampene mellem f.eks. Firenze og Siena. Monticchiello var allieret med Siena. Nærliggende Montepulciano var allieret med Firenze, og igen og igen bølgede belejringerne frem og tilbage.  En magtkamp gennem århundreder, der ikke faldt ud til Sienas og dermed Monticchiellos fordel ved den endelige fredserklæring i 1559.  

Byens borg, La Rocca, blev bygget i det 15. århundrede. Et af tårnene er intakt – men med en hældning, som minder en del om tårnet i Pisa.

Smukke Val d’Orcia

Val d’Orcia regnes for nogle af de mest maleriske af Toscanas landskaber. Udflugtsmulighederne spænder lige fra vinsmagninger over historiske byer som Siena til varme kilder og bade. Dalen kranses mod vest af det 1738 meter høje Monte Amiata, Toscanas højeste bjerg, som er en udslukt vulkan.

 

 • Image
  Få unik indkvartering i Monticchiello i Toscana - kontakt Nyhavn Erhvervs- og Grupperejser
 • Image
  Monticchiello i Toscana byder på unikke rammer til firmarejsen - kontakt Nyhavn Erhvervs- og Grupperejser
 • Image
  Toscana byder på unikke indkvarteringsmuligheder - kontakt Nyhavn Erhvervs- og Grupperejser
 • Image
  Firmarejse eller ledelelsesmøde i Monticchiello i Toscana - kontakt Nyhavn Erhvervs- og Grupperejser
 • Image
  Oplev autentisk italiensk gadeliv med Nyhavn Erhvervs- og Grupperejser